SKŁADNIKI
mięso wieprzowe*, sól morska, cukier trzcinowy*, aromat naturalny*, przyprawy*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja konserwująca: azotyn sodu (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zalicza się do wędlin gotowanych, o drobno zmielonym mięsie, charakteryzuje się różowym kolorem z białymi plamami pochodzącymi od dodawanych kawałków tłuszczu. Nie jest ona pikantna. Mortadela smakuje świetnie z pełnoziarnistym chlebem, w sałatce ze świeżym szpinakiem, karczochami pokrojonymi w kostkę, z cebulą i SELERem. Może być również przyprawiona olejem lub cytryną lub octem jak również olejem aromatyzowanym bazylią lub czosnkiem. Pakowano w atmosferze ochronnej.
- bez mleka
- bez glutenu
- odpowiedni dla osób z celiakią
- bez dodatku polifosforanów
- bez dodatku glutaminianu
- ręcznie robione
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1209 kJ/292 kcal
Tłuszcz: 24,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,4 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 16,5 g
Sól: 2,76 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze maksymalnej 4 stopni Celsjusza.
Opis
- Właściwości
- Bez glutenu
Ekologiczny