

Realizujemy tylko transakcje z odbiorem osobistym
Odbierz produkt osobiście w sklepie nie ponosząc dodatkowych opłat
(Proszę podać link produktu w wiadomości)
Produkt powstał z połączenia dwóch rodzajów skrobi: kukurydzianej i pszennej. Makaron ma kształt sznureczków o grubości 1,9 mm², także doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup.
Produkt jest niskobiałkowy PKU, nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady i soi.
SKŁADNIKI:
Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, woda, sól, substancja zagęszczająca: E 464, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), regulator kwasowości: E 575, barwnik: karoteny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G:
Wartość energetyczna: 1467kJ/345kcal
Tłuszcz: 0,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
Węglowodany: 85g w tym cukry: 0,2g
Błonnik: < 0,5g
Białko: < 0,5g
Sól: 0,48g
Fenyloalanina: 10,6mg
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.