

Realizujemy tylko transakcje z odbiorem osobistym
Odbierz produkt osobiście w sklepie nie ponosząc dodatkowych opłat
(Proszę podać link produktu w wiadomości)
Makaron ryżowy powstaje na bazie mąki z ryżu brązowego i białego. Nie mieści glutenu ani cholesterolu. Nad wyraz finezyjny smak. Swoje zastosowanie znajduje w kuchni chińskiej i wietnamskiej. Idealnie komponuje się z sosami, warzywami, grzybami, rybami, kurczakiem, w sałatkach. Makaron jest bogatym źródłem aminokwasów i minerałów (magnez, potas i żelazo).
SKŁADNIKI:
Mąka ryżowa, woda. Artykuł może zawierać drobne ilości glutenu, soi i sezamu. Bez dodatku jaj, barwników, poprawiaczy smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G:
Wartość energetyczna 349 kcal/ 1480 kj
Tłuszcz 0,6 g
W tym kwasy
Tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 77,7 g
W tym cukry 0,5 g
Białko 7,4 g
Błonnik 1,4 g
Sól/Sód* 0,004 g/ 0,01 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.