Składniki:
kukurydza* 89%, komosa ryżowa* (quinoa) 10% , olej kukurydziany*, sól morska 1%, * składniki pochodzące zupraw ekologicznych, nr certyfikatu IT BIO 014
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna 1666 kJ (386 kcal)
tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowenasycone 0,3 g
węglowodany 83,2 g
w tym cukry 0,5 g
błonnik 2,3 g
białko 7,4 g
sól 0,45 g
Wafle Kukurydziane z dodatkiem komosyryżowej to innowacyjny produkt, który zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Wafle bazują na ekologicznej kukurydzy którą uprawiano według ekologicznych standardów. Wafle kukurydziane polecane są również osobom unikającym gluten. Dodatek komosy ryżowej (quinoa) sprawia, że wafle są źródłem błonnika, żelaza, magnezu i witamin. Wafle Kukurydziane z dodatkiem komosy ryżowej to dobry i świadomy wybór dla osób dbających o zdrowe i smukłe ciało.