Żelatyna w proszku BIO 20 g
search
  • Żelatyna w proszku BIO 20 g
  • Żelatyna w proszku BIO 20 g

Żelatyna w proszku BIO 20 g

5,99 zł
Brutto
Żelatyna w proszku BIO 20 g - Amylon
Ilość
Produkt dostępny

 

Realizujemy tylko transakcje z odbiorem osobistym

 

Odbierz produkt osobiście w sklepie nie ponosząc dodatkowych opłat

  Zapytaj o produkt

(Proszę podać link produktu w wiadomości)

SKŁADNIKI
żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych. Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 84 g
Sól: 0,08 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
AMYLON

Opis

Właściwości
Ekologiczny