

Realizujemy tylko transakcje z odbiorem osobistym
Odbierz produkt osobiście w sklepie nie ponosząc dodatkowych opłat
(Proszę podać link produktu w wiadomości)
Czarnuszka siewna, nazywana także czarnym kminkiem to roślina rosnąca na terenie Europy Wschodniej i Zachodniej Azji. Wyjątkowe właściwości czarnuszki były znane już w starożytnym Egipcie. Właściwościami czarnuszki zachwycali się faraonowie, stąd wziął się jej przydomek „złoto faraonów”. Czarnuszka dodaje potrawom nie tylko oryginalnego smaku i aromatu, ale także uatrakcyjni ich wygląd i wzbogaci wartość odżywczą.
Jak stosować czarnuszkę?
- zmielona czarnuszka może stanowić zamiennik czarnego pieprzu;
- całe ziarna stosowane są jako posypka do pieczywa;
- powszechnie używana jest do posypywania makaronów, mięs, warzyw, a nawet kanapek.
SKŁADNIKI:
100% nasion czarnuszki.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.