

Realizujemy tylko transakcje z odbiorem osobistym
Odbierz produkt osobiście w sklepie nie ponosząc dodatkowych opłat
(Proszę podać link produktu w wiadomości)
SKŁADNIKI
pektyna
amidowana 100%
UWAGI
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do września (włącznie).
OPIS
pektyna otrzymywana
z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące,
przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący
do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także
nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów
mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do
owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są
całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję,
seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.