SKŁADNIKI
kapusta kiszona* 46 % (kapusta biała*, sól), kapusta biała* 20 %, sos* 18 % (woda, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, pieprz*, mąka*, przyprawy*), grzyby* 10 % (borowiki*), cebula* 6,5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Od pokoleń stosujemy tradycyjną metodę kiszenia kapusty. Dzięki doborowi składników najwyższej jakości produkt jest niepasteryzowany i nie zawiera żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości i przeciwutleniaczy.
Nasza kapusta zasmażana stanowi również doskonałą bazę jako farsz do pierogów i krokietów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 221 kJ/53 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 6,1 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od + 2 do +8 °C. Po otwarciu należy opróżnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w lodówce. Tak przechowywany produkt należy spożyć w ciągu 48 godzin.
Opis
- Właściwości
- Ekologiczny